Kinisi newn banner

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ CIOFF®

 

ΔΡΑΣΕΙΣ 2017

• «Playing together» σε συνεργασία με τον Μ.Ε.Σ. Κυπαρισσίας, με παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιξαν τα παιδιά του παιδικού και εφηβικού χορευτικού τμήματος του συλλόγου.
• Συμμετοχή του Νικόλαου Παπαπέσιου, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Νέων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας του CIOFF®, στην παρουσίαση του έργου του CIOFF® στο Ριάντ κατά τη διάρκεια του Forum των ΜΚΟ της UNESCO, όπου ο Οργανισμός απέσπασε το δεύτερο βραβείο.
• Ανοιξιάτικη Συνάντηση του Τομέα του CIOFF® Νότιας Ευρώπης, στην πόλη Montignac Γαλλίας, όπου συμμετείχε ο Ιωαννίδης Κώστας, Υπεύθυνος της Επιτροπής.
• Ψήφιση και αποδοχή εκ μέρους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, το Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Ελληνικής Επιτροπής Νέων.
• «Playing together» με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» στον Βόλο, με παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο με τους μικρούς σπουδαστές.
• «Playing together» στο Festival «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» στην Κυπαρισσία με παραδοσιακά παιχνίδια από τις χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και την Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες χορευτές έπαιξαν παιχνίδια από όλο τον κόσμο.
• «Playing together» σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης Αίγινας και το Δημοτικό σχολείο Κυψέλης Αίγινας, με παραδοσιακά παιχνίδια, χορό και έθιμα για τα παιδιά στα πλαίσια της έναρξης της νέας χορευτικής χρονιάς.

ΔΡΑΣΕΙΣ 2018

• Συμμετοχή δύο Νέων, Κώστα Ιωαννίδη και Ζωής Μαλάκη, στην Συνάντηση του Τομέα Νότιας Ευρώπης του CIOFF® στην πόλη Νις της Σερβίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε και Συνάντηση Νεολαίας του Τομέα Ν. Ευρώπης, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Νέους. (11 με 14 Μαΐου 2018)
• «Μύθοι και Θρύλοι του τόπου μας στο διάβα των αιώνων» δράση με το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας στα πλαίσια εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος. Παρουσιάστηκαν αρχαίοι μύθοι και θρύλοι από μαθητές και μέλη της Επιτροπής μας. Παρουσιάστηκε επίσης η εν γένει δράση του CIOFF® και της Νεολαίας του. (21 Μαΐου 2018)
• «Παραδοσιακά Επαγγέλματα, Ζωντανέψτε…» δράση για τα παραδοσιακά επαγγέλματα με το ιδιωτικό νηπιαγωγείο ΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Κυπαρισσία. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρουσίασαν θεατρικό έργο με παλιά επαγγέλματα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μάθαιναν για τα επαγγέλματα μέσα πό βιβλία, παραμύθια, επισκέψεις σε μουσεία, συνεργασίες με επαγγελματίες και δημιουργούσαν χειροτεχνίες. Το σύνολο της εργασίας τους έχει παραδοθεί στην Επιτροπή μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον με αναρτήσεις και άρθρα. (1 Ιουλίου 2018)
• Συμμετοχή στην δράση «Σκιάχτρα, οι άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου» που πραγματοποίησε ο Μ.Ε.Σ. Κυπαρισσίας. Μέλη της Επιτροπής μας δημιούργησαν ένα σκιάχτρο το οποίο τοποθετήθηκε σε υπαίθρια έκθεση στην Κυπαρισσία. Η παραπάνω δράση του Μ.Ε.Σ.Κ. εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. (1 με 4 Αυγούστου 2018)
• Συμμετοχή στην Έκθεση Φωτογραφίας με Παραδοσιακά Μουσικά Όργανα του CIOFF® Youth. Η Επιτροπή μας απέστειλε φωτογραφία και πληροφορίες για το παραδοσιακό μουσικό όργανα ΛΥΡΑ. Η έκθεση παρουσιάστηκε στις πόλεις Μπίτολα της Π.Γ.Δ.Μ., Λισαβόνα της Πορτογαλίας και Ούφα της Ρωσίας και είναι διαθέσιμη για χρήση από κάθε Εθνικό Τμήμα.
• Συμμετοχή του υπεύθυνου της Επιτροπής Κώστα Ιωαννίδη στο Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, ως εκπροσώπου του διεθνούς CIOFF® Youth και του Εθνικού Τμήματος. (11 με 16 Σεπτεμβρίου)
• Συμμετοχή του υπεύθυνου της Επιτροπής Κώστα Ιωαννίδη στις εργασίας του Παγκόσμιου Συνεδρίου του CIOFF®. (17 με 24 Σεπτεμβρίου 2018).
• Ετήσια Πανελλήνια Συνάντηση Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF®, Ιωάννινα 24 Νοεμβρίου 2018.

Δράσεις CIOFF® Youth: https://cioffyouth.org/

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ CIOFF®

Πρόεδρος: Γκόγκα Μαρία – Ιωάννα
Γραμματέας: Τόλης Κωνσταντίνος
Υπ. Διεθνών Σχέσεων: Μαλάκη Ζωή
Υπ. Προγραμματισμού: Φανιάδης Χαράλαμπός
Υπ. Δράσεων: Καράμπελα Σωτηρία

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Η Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF® από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης, δημιούργησε επίσημη σελίδα στο facebook και e-mail. Στα πλαίσια των εν γένει πολιτιστικών δράσεων της Επιτροπής, έγιναν δημοσιεύσεις στην σελίδα άρθρων με τίτλο «Θυμάμαι ότι…», όπου φιλοξενούνταν άρθρα προσώπων που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, με τα οποία μεταφέρουν στους Νέους τις εμπειρίες από την συμμετοχή τους σε παγκόσμια συνέδρια, φεστιβάλ κ.α. Επίσης γίνεται ανάρτηση άρθρων με λαογραφικό ενδιαφέρον με αναφορές σε ήθη και έθιμα, παραδόσεις και δρώμενα της Ελλάδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κατά την ημερομηνία τέλεσης τους. Επιπλέον στην σελίδα αναρτώνται άρθρα από άλλες σελίδες με παρόμοια ενδιαφέροντα, όπως αναφορές της UNESCO σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μηνύματα για διεθνή ημέρα χορού, ημέρα Νέλσον Μαντέλα, ανακοινώσεις CIOFF®, προγραμματισμός διεθνών φολκλορικών φεστιβάλ CIOFF® και γενικά κάθε σχετική με την αποστολή της Επιτροπής ανακοίνωση ή ανάρτηση άλλων μέσων.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Τα οριζόμενα θέματα συνεχίζουν να απασχολούν την Ελληνική Επιτροπή, επομένως οι δράσεις για το 2016 θα είναι πάνω στα θέματα αυτά σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους. Πρωταρχικός σκοπός είναι η ανάπτυξη των ιδεών και των δράσεων σε όλες τις πόλεις CIOFF® που διαθέτουν νέους έτοιμους να προσφέρουν στο πολιτισμό. Επίσης, δράσεις θα γίνουν και κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ CIOFF® που θα πραγματοποιηθούν το 2016 και όπου είναι δυνατό για την Επιτροπή Νέων σε συνεργασία με τις κατά τόπους διοργανωτικές επιτροπές. Θα πρέπει να αναπτυχθούν και να γίνουν περισσότερες οι δράσεις που αφορούν τα παραδοσιακά επαγγέλματα, θέμα το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς καθώς είναι δύσκολη η ανεύρεση ανθρώπων που συνεχίζουν να κάνουν επαγγέλματα του παρελθόντος. Επίσης θα συνεχίσει η παρουσίαση τοπικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο. Τέλος, θα πρέπει να αναπτυχθεί και η παρουσία της Επιτροπής σε παγκόσμια συνέδρια του CIOFF®, σε φεστιβάλ του CIOFF® ανά τον κόσμο, σε συνελεύσεις και συνέδρια του Εθνικού Τμήματος του CIOFF® αλλά και του Τομέα Νοτίου Ευρώπης.
Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν θετικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, και κατ’ επέκταση στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών κοινωνιών, γνωστοποιώντας σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε πολιτιστικό αγαθό που διαθέτουν. Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Επιτροπή υπόσχεται πως θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά πάνω στο έργο που έχει ξεκινήσει, καθώς η βασική της πεποίθηση είναι πως ο πολιτισμός είναι όχι μόνο ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο παγκόσμιο στερέωμα αλλά και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία διαφυγής από τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά εσάς προσωπικά αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και του Τμήματος γενικότερα, για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε αλλά και τη στήριξή σας στην προσπάθεια που καταβάλαμε αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη της ελληνικής νεολαίας του CIOFF®. Ευχόμαστε η συνεργασία μας αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.


 

 

certificate of cioff hellas

 


 

 

Kinisi newn title

 


 

 

Kinisi newn title

Programma ekdilwsewn

 

mousika programmata

 

© 2013 Ελληνικό Εθνικό Τμήμα C I O F F ® - Hellenic National Section C I O F F ®.  All rights reserved.